Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Links131023_kvinnekonferanse

Betraktninger fra "På Sjøen!"

23.10.2013
Julie Halvorsen jobber til daglig som maskinsjef på Bastø Fosen. Nå har hun deltatt på nettverkssamling for kvinnelige sjøfolk, den 17. oktober, i Bergen.

 ​

julie regionskonferanse_DSC5282_w.jpg

Julie Halvorsen har deltatt på kvinnekonferansen På sjøen! Det har gitt henne tanker om kvinnefellesskapet til sjøs. Foto: Vigdis Askjem 

 

 

Les Julies betraktninger fra konferansen.

I en sal sitter mer enn 60 damer. Ei svenske i grønn kjole og kveldens råeste sko entrer scenen.

-Jeg skal snakke om motorer, sier hun og får spontant applaus.

Johanna Wreine, Area Sales Manager fra RR var en av mange foredragsholdere under den første På Sjøen-samlingen. Andre fortalte om historie, skipsarbeidsloven og skrøt av egen bedrift.
Det var satt av tid til bedriftsbesøk, og jeg var så heldig å få være med redninskøyta Kristian Gerhardt Jebsen ut i strålende solskinn. En liten ekstrabonus fikk vi da båten måtte ut på redningsoppdrag da en kar med motorstopp måtte på slep til havn.
På kvelden slo vi oss sammen med Kvinner i Kuling, et arrangement for kvinnelige studenter med planer om jobb i maritim næring.
 
I samme båt
Det viktigste for meg var å få treffe andre i samme situasjon. Dele erfaringer, løsninger og problemer.
- Hvor har dere vært hele mitt liv? Det var tanken som gjentok seg.
Jeg var jo klar over at det var andre kvinner som hadde valgt denne yrkesveien, men derifra til å møtes har sjeldent og aldri hendt før nå. Å faktisk kunne møtes var helt fantastisk.
Jeg vet at denne gjengen kommer til å holde kontakt, men hva med alle andre? De som ikke hadde anledning å komme og særlig de som enda ikke er erfarne eller har fått begynt i det hele tatt?
 
Fellsskap for kvinner
Vi vet jo viktigheten av å ha et godt nettverk rundt oss. Hjemme har vi familie og venner. Ute så treffes vi sjeldent, vi damer som har valgt å jobbe på sjøen.
Så da lurer jeg litt på hvordan vi best kan ta vare på hverandre? Hvordan få kontakt? Kan det være en idé med en fadderordning? At vi som har vært i yrket noen år kan ta litt vare på ferskingene?
Jeg melder meg som frivillig til den oppgaven i alle fall. Så jenter, dere finner meg på facebook og DNMF videreformidler tlf. og mail.
Om det har noe for seg å formalisere en fadder- og/eller mentorordning kan såklart diskuteres. I mellomtiden byr jeg på meg selv og mine erfaringer og så fort neste møte for "På Sjøen" er satt så ryddes kalenderen.
 
Hilsen
Julie Halvorsen
mobil 47261216
 
 
Fakta om PÅ SJØEN! 2013
 
Tid og sted: 17. oktober 2013 i Bergen
Arrangør:  Sjømannsorganisasjonene, Redningsselskapet, Maritimt Forum
Årets maritime kvinnekonferanse var et faglig seminar av og for kvinner, men mulighet til å treffe andre skipsarbeidere, studenter og ansatte innen maritim næring​