Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksBesøk-på-Color-Viking

Besøk på Color Viking

22.05.2015

​Forbundets Svein Roger Mandal besøkte Color Viking

 

 

 

 

Tekst & foto: Svein Roger Mandal

Jeg kom ned i kontrollrommet midt under Stand by, og kunne rolig sitte med en kopp kaffe mens maskinfolka sjekket at alt i maskinrommet gikk som det skulle.

Senere fikk vi en god prat og diskusjon om bl.a. sjøfolks fremtid, her som på Bohus og sikkert alle andre båter er det stor usikkerhet om hva som skjer og om NIS registrerte skip får seile langs kysten, da mener de fleste at den norske sjømann er en saga blott i en ikke så fjærn fremtid.

Andre spørsmål om opparbeidelse av fartstid etc. ble også diskutert men de ble overskygget av det store spørsmålet,- norske sjøfolks fremtid.

Regjeringen kommer med sin strategimelding 1. juni og alle forbundene har fått fram sine standpunkt, så får vi se hvilket hensyn det taes til dette.

  DSC_0042.JPG

 Maskinsjef Per S. Gustavsen sjekker opp at alt går korrekt under Stand by.

 

 

  DSC_0044 – Kopi.JPG

 

  Mens vakthavende maskinist og HTV for DNMF i Color Line Trym Lokander fører loggen

 

 

  DSC_0046 – Kopi.JPG

 

  2.maskinist Marcus Isnes hadde tid til en prat etter Stand by, og hadde synspunkter på vanskelighetene for maskinister til å opparbeide fartstid for å løse høyere sertifikat.

 

 

  DSC_0048 – Kopi.JPG

 

  Kommende maskinist,- men først bli ferdig med læretida. Motormannslærling Nicolaus Balloravre.

 

 

  DSC_0050 – Kopi.JPG

 

  Elektriker Gunnar Tveito har pensjonert seg, men er stadig aktiv som vikar, av og til kan det bli vel mye aktivitet mener han, men  trives godt med tilværelsen som pensjonist / vikar.

 

 

  DSC_0052 – Kopi.JPG

 

  1.maskinist Terje Olsen skal pensjonere seg i juli og har masse på programmet som aktiv pensjonist, bl.a veteranbiler. Terje har langt over 40 års fartstid bl.a på ringnotsnurper og må sitte på utallige historier om båter og mennesker, undertegnede vurderer sterkt å tipse Varden.

 

 

 

  srm.jpg