Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksNytt2017

Dnmf-året 2017: Fra lønnshopp til reaksjoner på hviletid

30.12.2017

​​Det har skjedd mye i Dnmf i løpet av 2017. Vi har hatt mange forhandlinger, deltatt i utvalg​, møtt represetanter for regjering og storting og ikke minst har vi hatt mange saker der vi har hjulpet våre medlemmer med større og mindre utfordringer.​​

Det har skjedd mye i Dnmf i løpet av 2017. Vi har hatt mange forhandlinger, deltatt i utvalgt, møtt represetanter for regjering og storting og ikke minst har vi hatt mange saker der vi har hjulpet våre medlemmer med større og mindre utfordringer.
 
På våre nettsider www.dnmf.no får du oppstareinger om det som skjer, i tillegg til at du finner alt av informasjon om ditt medlemskap i forbundet.
 
Her er et utvalg av de sakene vi har jobber med i 2017.
 
 
DNMF SN avtale Hege Merethe Bengtsson Geir Ove Ystmarkfoto JHGardar.JPGMaskinoffiserer og sjømatrederi med tariffavtale
Det norske Maskinistforbund (Dnmf) og Sjømat Norge har i dag underskrevet en historisk intensjonsavtale. På nyåret får rederiene i Sjømat Norge tariffavtale med maskinoffiserene.
 
Nytt fra advokaten
* Stevning sendt Norled i aldersdiskrimineringssaken * Medlem fikk erstatning i oppsigelsessak * Rieber-dommen kommer i januar
 
 
​​​
 
DSC_0933.JPGMaritime lærere gjør et lønnshopp etter å ha meldt seg inn i Dnmf​
Dnmf har fått på plass en ny lønnsplassering for våre medlemmer på Fagskolen i Vest-Agder.​
 
hege6.jpgViktig avklaring: ESA godkjenner fartsområdebegrensing for NIS
​​EFTAs overvåkingsorgan ESA godkjenner begrensningene Norge har innført for skip i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS).​
Reagerer på reaksjoner på hviletid
Enkelte fiskebåtredere har hårreisende holdninger til livsviktige hviletidsbestemmelser, mener fagsjef Odd Rune Malterud i Dnmf, til FiskeribladetFiskaren​.
 
orm.jpg 
 
 
​Strid om pensjonsalder i Tromsø ​​​​​Tromsø Kommunen mener de er i sin fulle rett til å avvikle aldersgrensa på 60 år for seks ansatte ved 110-sentralen. Dnmf er uenig.​Jubler for at Stortinget har lyttet
Vi jubler for at Stortinget har lyttet til våre råd og prioriterer Redningsselskapet og en ekstra redningsskøyte i Finnmark, uttalte hovedtillitsvalgt i Det Norske Maskinistforbund Anders Ödman.
 
Anderman.jpg 
 
rune.jpgStrid om pensjonsalder i Tromsø
​​​​​Tromsø Kommunen mener de er i sin fulle rett til å avvikle aldersgrensa på 60 år for seks ansatte ved 110-sentralen. Dnmf er uenig.​

​​Klart til GC Rieber-rettssaken
​Under krisen i offshore bestemte GC Rieber seg for å si opp alle de ansatte. Høsten 2016 la de derfor ned crew-selskapet sitt hvor alle de norske var ansatt. De ønsker ikke lenger egne ansatte

I oktober hadde DNMF besøk av studenter fra Rotterdam, som øbsker å høre mer om hvordan DNMF ser på de maritime lov- og regelverkene.
IMG_1949.jpg
 
hkorm.jpgHåkon og Odd Rune er nå assisterende direktører i DNMF (13.10.2017)
​Fra 1. oktober 2017 opprettes midlertidig en funksjon som assisterende direktør i DNMF. Funksjonen deles mellom Odd Rune Malterud (til høyre på bildet) og Håkon Eidset.
 
hege6.jpg
Innledende møte om av norske lønns- og arbeidsvilkår på skip i norske farvann og på norsk sokkel
​​​​​​Næringsminister Monica Mæland inviterte partene til innledende møte om utredning av norske lønns- og arbeidsvilkår på skip i norske farvann og på norsk sokkel.
Viktig seier for de som får angstlidelser

​​Lisensforsikringen omfatter generell angstlidelse. Det er selskapet som må bevise at unntaket for «angst for opphold ombord» kommer til anvendelse. Dette viser en sak som DNMF har ført på vegne av et av våre medlemmer.
DSO: Sikkerheten til de ansatte på norsk sokkel må til enhver tid være i fokus

​Medlemmene må kunne ha tillit til at sikkerheten ivaretas på en best mulig måte. Myndighetene må stille strenge krav gjennom nødvendig regulering, og operatørene og andre aktører på norsk sokkel må ha fokus på best practice og de ansattes sikkerhet fremover.  Det fremstår som om sikkerheten ikke har hatt samme tydeligere fokus gjennom oljenedturen, slik den hadde tidligere.
​​​

DNMF organiserer ansatte i brannkorps over hele landet. I Tromsø har vi blant annet vært med i prosessen som nå har ført til at de fagorganiserte og ledelsen har ryddet av veien gamle konflikter.​

​DNMF fikk fullt medhold av Likestillings- og diskrimineringsombudet for at Norled brøt diskrimineringslovgivningen ved ikke å dekke kostnader for høyspentkurs for maskinister over 50 år. ​
hege storting.jpgFlertall for norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel!
09.05.2017
Fremskrittspartiets landsmøte har i helgen sikret et bredt flertall for en offentlig utreding av Norges handlingsrom som nasjonal- og kyststat til å kunne stille krav til norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel. Det norske maskinistforbund er glad for at Frp har snudd i denne viktige saken. 
tbu.pngTBU har vært 50 år i tjeneste for inntektsoppgjørene

​​​25. september markerte TBU sitt 50 års jubileum med et seminar der bla Dnmf var representert ved administrerende direktør Hege-Merethe Bengtsson.
​​