Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation LinksSkipsbesøk-i-Kristiansund

Skipsbesøk i Kristiansund

19.04.2013
​Torsdag 18. og fredag 19. april var seniorrådgiver Håkon Eidset på skipsbesøk i Kristiansund.
​Torsdagen ble 5 Offshoreskip på Vestbase besøkt.
Skipene som ble besøkt var Far Seeker, Olympic Elektra, Stril Polar, Siem Opal og Viking Fighter. Så det er fem skip fra fem forskjellige norske Offshorerederier.
 
Det ble mange diskusjoner, der det er flere som er opptatt av situasjonen med flere av de norske som flagger ut og bruker derfor få nordmenn om bord, vanskelig å få opplæringsstillinger om bord.
 
Mange er opptatt av «flukten til rigg» og hva som kan gjøres for å demme opp for det. Det er flott å høre at det er engasjement om hva som skjer i næringen.
Og ikke minst  er det fint å få med tilbakemeldinger fra dere.
 
Fredag 19. april startet i Kristiansund havn der det bare var to båter inne, Havila Borg og Oceanic Champion.
Jeg startet med Havila Borg der jeg traff nesten samme gjengen som sist jeg var der, men vi hadde mange nye ting å diskutere.
Så gikk turen videre til Eidesvik/CCG Veritas sitt skip, Oceanic Champion. Det å finne ett seismikk skip ved kai er ikke hverdagskost. Dette er skip som vanligvis er på oppdrag langt til havs der de og både bunkrer og tar mannskap skifte, så det var moro. Der om bord var mange nasjoner representert men gjengen i maskin var nordiske så vi hadde mye å snakke om.
Reisen gikk så til Vestbase der det var fire skip inne, to av de hadde jeg besøkt og Pioneer Knutsen losset LNG gass, så der var ingen adgang.
Men Ocean Pride var inne og der ble jeg godt tatt i mot, og hadde der og en hyggelig time med mange diskusjoner.
På min reise hjemover må jeg krysse Moldefjorden og benyttet da anledningen til å avlegge et besøk i kontrollrommet på Fannefjord.
 
En stor takk til dere alle som jeg traff disse dagene. Jeg håper å treffe dere alle fra begge besøksdagene ved senere anledninger, enten på senere skipsbesøk elle at dere kommer på kurs eller konferanser hos DNMF.
 
 
 
Faar Seeker

Fra kontrollrommet om bord i Far Seeker, fra venstre 2. maskinist Hallgeir Grønseth, Maskinsjef Erling Bogen og Elektriker Per Boye Sunde.
Stril Polar
 
Fra kontrollrommet om bord i Stril Polar der 1. maskinist Ernst Paulsen er opptatt med å bunkre.
 
Siem Opal
Fra kontrollrommet på Siem Opal, 1. maskinist Kristoffer Paulsen, Elektriker Alf Kristian Egeland, Maskinsjef Stig Otnheim og motormannslærling Kristian Block.
 
 
Viking Fighter

Elektriker Aleksander Letizia og motormannslærling Kenneth Kverneland om bord i Viking Fighter.
Havila Borg

Oceanic Champion

Fra kontrollrommet fra Oceanic Champion, fra venstre 1. maskinist Henrik Aalto, Maskinsjef Tomas Olsson, bak han sitte Elektriker Kurt Bolstad og Elektriker lærling Olav H. Steine.