Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Logg på

Skip Navigation Linksskipsbesøk-ulf-brekke-på-gadus-fartøy

Skipsbesøk på motortråler Gadus Njord

10.02.2014

Forhandligsrådgiver Ulf Brekke var på skipsbesøk på Norges nyeste og mest moderne tråler MTr «Gadus Njord» den 6. februar. 

MTr «Gadus Njord» er den nyeste og nr. 2 av tre nybygg til Havfisk ANS. Havfisk ANS (tidligere Aker Seafood ANS) er moderselskapet til trålrederiene Nordland Havfiske AS, Hammerfest Industrifiske, og Finnmark Havfiske.

De tre rederiene får et nybygg hver og en del gamle trålere blir dermed sjaltet ut. MTr «Gadus Njord» har navnet sitt fra det latinske Gadus, som betyr torsk og den norrønske havguden Njord.

Om bord i båten er det et imponerende maskineri, med to hovedmotorer med dieselelektrisk fremdrift på to propeller, hjelpemotorer og et enormt frysemaskineri. Kapasiteten på fabrikken og de store platefryserne gjør skipet til den effektive redskapet som var forventet. Kapasiteten på 80 tonn pr. døgn er allerede oppfylt, og vel så det.

Møtet om bord kom i stand på grunn av  at meldemmene ønsket informasjon angående tariffen, og ikke minst, presentasjon av den nye tillitsvalgte og hans rolle. Det møtte 5 stk. Tre fra MTr «Gadus Njord» Masinsjefene Svein Markussen og Jan Bertin Hartvigsen, samt 1. maskinisten Christoffer Jansen. 

Fra nybygget MTr «Gadus Poseidon» som er under utrustning ved verftet, møtte maskinsjefene Andrias Thomsen og Johan Olaf Molnes. Det var berammet mange flere på møtet, men siden det var mannskapskifte og båtene var fulle av servicefolk, var det naturlig at ikke alle kunne møte. 

Møtet var hyggelig i nye og flotte omgivelser og flere ting ble tatt opp og diskutert.

MTr Gadus Njord (1)_500px.jpg

Fra maskinrommet (3)_500px.jpg
Maskinrommet på MTr «Gadus Njord».

Fra fabrikken  (7)_500px.jpg

Fabrikken ved Norges mest moderne motortråler er imponerende.


Maskinoffiserer fra MTr «Gadus Njord» og MTr «Gadus Poseidon» møtte DNMFs forhandlingsrådgiver Ulf Brekke da båten lå ved kai i Ålesund.

Jan Bertin hartvigsen_250px.jpg
Jan Bertin Hartvigsen

Maskinsjef Andrias Thomsen_250px.jpg
Andrias Thomsen
Maskinsjef Johan Olaf molnes_250px.jpg
Johan Olaf Molnes
Maskinsjef Svein Markussen_250px.jpg
Svein Markussen
Christoffer Jansen_250px.jpg
Christoffer Jansen
 


Hilsen forhandlingsrådgiver Ulf Brekke

ulf brekke_250px.jpg