Mange møtte for maritim fremtid
 18.04.2013 ​I går gikk startskuddet for kampanjen Maritim Framtid om bord på Dronningen i Oslo. Yngste deltager med maritim fremtid var lille Emmeli Enger. 
maritim framtid 021_ok_w.jpg
Konsernsjef i Kleven, Ståle Rasmussen innledet.
Pressen foreviget budskapet. 
 

​maritim framtid 085_ok_w.jpg
Hvor stor skal egentlig nettolønnsordninga være?
Aslak Bonde (midten) forsøker å holde stø kurs.  
 

 
Sjøfolk, studenter, Det norske maskinistforbund, Sjøoffisersforbundet, Sjømannsforbundet og Rederiforbundet var noen av deltagerne da Nesoddenferja fyltes opp med folk onsdag formiddag.
 
Aslak Bonde loset forsamlingen gjennom et program spekket med appeller fra blant annet LO-leder Roar Flåthen og rederinæringen. Kampanjen ble avsluttet med politikerdebatt. Den steg til høy temperatur om nettolønnsordningen.
 
Sittende regjering var representert ved kommunal- og regionalminister Liv Hilde Navarsete (Sp), og stortingspolitikerne Else May Botten (Ap) og Alf Egil Holmelid (SV). Fra opposisjonen deltok Are Kambe (H), Ketil Solvik-Olsen (Frp) og Steinar Reiten (Krf).
 
 
Lovfesting
- Forutsigbarhet og stabilitet for nettolønnsordningen er viktig for norske sjøfolk og for DNMF-medlemmer, sier generalsekretær Hilde Gunn Avløyp.
 
Hun mener ordningen må lovfestes.
 
- Det gir næringen forutsigbarhet når de vurderer rammevilkårene for å rekruttere norske sjøfolk, sier Avløyp.
Målet med kampanjen er å sikre at Norge fortsatt skal ha en sterk maritim klynge og være en maritim stormakt. Da må man beholde norske sjøfolks kompetanse og ha like vilkår som i resten av Europa. 
 
Avløyp fikk også det siste ordet og takket for oppmøtet. Hun stilte med et ungt mannskap, ved tvillingene Sebastian og Alexander Leksund Rogne på fem år og lille Emmeli på åtte måneder.
 
- Har disse en maritim fremtid? Avsluttet Avløyp.
 
Maritim dagmaritim