08.02.2017 
​Det norske maskinistforbund har besluttet å avholde politisk streik 22. februar mot den foreslåtte oppmykingen av fartsområdebegrensingen for NIS. De som er tatt ut i streik, er medlemmene på Color Line - Color Magic.

 
Med den politiske streiken vil vi markere vår motstand mot regjeringens forslag om å endre forskrift om fartsområdebegrensing på punktet om passasjerskip registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS).
Den foreslåtte endringen i NIS-forskriften gjelder passasjerskip i fast rute i utenriksfart og åpner for at en kan flagge om fra det ordinære norske skipsregisteret NOR og over til NIS for å erstatte norske ansatte med billigere arbeidskraft.
I forbindelse med den politiske streiken blir det en markering på Eidsvolls plass foran Stortinget, med start kl. 11.00, samtidig som den politiske streiken starter.
Streiken vil vare fram til klokka 13..
Vi inviterer våre fagforeningsvenner fra alle forbund og sammenslutninger til å ta med faner og flagg og delta i markeringen på Eidsvolls plass.
Vi gjør våre medlemmer oppmerksom på at all deltagelse er basert på frivillighet.
Medlemmer på Color Magic som vil delta i markeringen på Eidsvolls plass, vil bli hentet på Hjortneskaia med buss og kjørt tilbake etterpå.