Mange høyaktuelle fleksible kurs tilbys deg som ansatt, permittert eller arbeidsledig.

Raske endringer i maritim sektor stiller krav til økt kompetanse innen digitalisering, ny teknologi, informasjonssikkerhet og nye operasjonsmønstre.

Landets maritime utdanningsinstitusjoner (fagskoler/høyskoler/universiteter) har slått kreftene sammen og utviklet etterspurte kurs som oppdaterer og hever kompetansen til maritimt personell. 

Allerede denne høsten kan du få arbeidsgiveren din til melde deg på relevante kurs – og de er gratis for deg å delta på. Kursene er finansiert av Kompetanse Norge gjennom bransjeprogrammet for maritim sektor.https://www.kompetansenorge.no/soke-om-tilskudd/tilskudd-til-kompetanseutvikling-i bransjeprogram-for-maritim-sektor/ 

Målet er at alle som jobber i bransjen får tilgang på ny kompetanseutvikling for å mestre omstilling og nye arbeidsoppgaver. Utdanningstilbudene er tilpasset ansatte, ledige og permitterte i maritim næring.

Utdanning og jobb samtidig 
Riktig kompetanse er nødvendig for verdiskaping og sysselsetting i hele landet og evnen til å opprettholde konkurransekraften internasjonalt. I tillegg har flere ansatte i næringen behov for å formalisere kompetansen sin innen enkelte fagbrev.

De fleste kursene er korte, nettbaserte og fleksible for å kunne kombineres med jobb. Har du ikke tilstrekkelig studiekompetanse er ikke det et problem:
Vi tilbyr både å:
• gjennomføre kurset med innleveringer og avsluttende eksamen, og få studiepoeng 
• delta på kurset og få kursbevis dersom du ønsker det, eller at du mangler tilstrekkelig med studiekompetanse

Kursene legges ut fortløpende, og informasjon finner du på:
https://maritimkarriere.no/etter-og-videreutdanninghttps://utdanning.no/studiebeskrivelse/maritim_naering

Flere kurs kommer

MARKOM2020 har organisert og administrert fellessøknaden til maritimt bransjeprogram for de samarbeidende utdanningspartnerne. For tiden er vi i gang med en ny søknadsrunde til programmet hvor HK-dir (Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse) lyser ut tilskudd på inntil 8 millioner 
kroner.

Nå søker vi om støtte til kurs innen stordata, kunstig intelligens, digital tvilling, maskinlæring, programmering, sensorer, automatisering, robotisering, virtuell virkelighet og simulering, miljøvennlige fremdriftssystemer og energikilder, grønn omstilling innen utvikling, bygging og drift av marine fartøyer og havbaserte installasjoner.