22.10.2020

Color Line permitterer ytterligere 400 ansatte

Color Line reduserer kapasiteten mellom Oslo og Kiel.

Varsling er en verdi, ikke et problem

Regjeringen har nå foreslått å etablere et lavterskeltilbud for behandling av saker om brudd på gjengjeldelsesforbudet ved varsling etter arbeidsmiljøloven. – Varslervernet er vesentlig styrket de siste fem årene. Når også Arbeidsmiljøloven har fått et helt nytt regelverk om varsling med virkning fra i år, vil innføring av et lavterskeltilbud bidra til et sterkere og mer effektivt varslervern for arbeidstakere, sier Unios fagsjef Henrik Dahle.

Avgjørende med gode rammebetingelser for å realisere havvind i Norge

Menon Economics presenterte denne uka en ny rapport om virkemidler for å realisere flytende havvind på norsk sokkel.

 

 

15.10.2020

Havforskningsinstituttet fyller 120 år

Denne uken feirer HI 120 år med havforskning. Norges Fiskeristyrelse ble opprettet i Bergen den 15. oktober 1900, og dette regnes som Havforskningsinstituttets bursdag.

Odfjell har tatt inn 25 norske lærlinger i året, nå kan ordningen ryke

- Regjeringen vil svekke nettolønnsordningen, det vil påvirke våre muligheter til å ta inn norske lærlinger om bord sier Harald Fotland, driftsdirektør i Odfjell SE til Skipsrevyen (krever abonnement).

«Island Valiant» tilbake frå vellukka mineraltokt i Norskehavet

Skipsrevyen skriver at «Island Valiant» er tilbake etter eit fem-vekers oppdrag i Norskehavet der skipet har bora etter kjerneprøver ved Mohnsryggen på vegne av Oljedirektoratet (OD) og operatør TIOS. Og prosjektet smakar av nybrottsarbeid - det er fyrste gong det er bora på over 3000m havdjup med kveilerør.

Hurtigruten kutter alle seilinger sør for Bodø

Samferdselsdepartementet ba mandag Hurtigruten om at de to skipene i drift på kystruten fremover kun skal seile strekningen Bodø-Kirkenes-Bodø.

Havyards børsverdi økte med 158 prosent – på en dag
ILaks skriver at eksplosiv verdiutvikling for det koronastengte skipsverftet i Hyllestad.