23.09.2015 
​Det norske maskinistforbunds 37. landsmøte ble åpnet på Clarion Hotel the Edge i Tromsø klokken 11 i dag. I sin åpningstale rettet forbundsleder Bjørn Andreassen blikket bakover mot arbeidet som er gjort siden landsmøtet i 2011 og framover mot utfordringene forbundet står overfor de  neste årene.

 
​Han sa at det var med stolthet at han har ledet forbundet de siste fire årene, og sammen med det øvrige styret møtt utfordringene. - Utfordringene har vært mange og store og vi har både seiere og tap med oss fra perioden. I 113 år har vi stått sammen i medvind og motvind. Vi har i perioden opplevd kraftig opptur i maritim næring og en kraftig nedtur for den oljerelaterte delen av næringen, som vi nå står midt oppe i, og som vi ikke har sett maken til siden 80-tallet. Situasjonen vil trolig vil vedvare i tiden fremover og prognosene spår tidligst en forbedring i 2018. Det 37. landsmøtet og vedtakene herfra vil danne grunnlaget for Det norske maskinistforbunds mulighet og evne til å møte og stå gjennom disse krevende tider, sa forbundslederen.

Han avsluttet talen med ordene at det er krevende tider fremover og dette landsmøtet og de beslutningene som her fattes skal gjøre forbundet i stand til å møte krevende tider og store utfordringer.

- Det er avgjørende at vedtakene og resultatet av landsmøtet gjør forbundet robust og sterkt for det arbeidet som skal gjøres fremover og landsmøtet står derfor foran mange og vanskelige prioriteringer, sa Andreassen.

 

Bjørn åpning foto VEG web.jpg

Bjørn åpning foto 3 VEG web.jpg