Tromsø har mye maritim stolthet
 23.09.2015 
​Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i Tromsø liker maskiner. Dermed var han i godt selskap da han ønsket landsmøtedeltagerne velkommen til byen.

 
​Hilmarsen synes det er veldig hyggelig at DNMF la Landsmøtet til Tromsø, nettopp fordi det er en by som satser på maritim næring i sin store bredde. De siste årene har det lokale politiske miljøet satset stort på maritime områder, spesielt innenfor olje- og fiskerinæringen.

- Det er en spennende og en flott næring å være i, sa han, som selv er utdannet ingeniør i havbruksteknologi og cand.scient. i akvakultur.

Tromsø har fortsatt et skipsverft, er høy aktivitet i oljesektoren, bygger ny dokk og har en stor fiskeriflåte. Det bygges ny fiskerihavn, kommunen har Norges nest største fiskevær, og det er mange som driver med fiske.

​Øyvind Hilmersen 2 foto JHGadar.jpg
Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i Tromsø ønsket velkommen til byen.
Foto: Jogvan Gardar. 


- Mye av byens identitet bygger også på fiskeri, som er en stolt maritim historie vi skal ta vare på, sa Hilmarsen.
Han fortalte det er tilrettelagt mye fra kommunens side for å satse på maritim industri, og kunnskapsklyngene er i vekst.  

- Alt i alt betyr den maritime satsningen på at det vil bli flere maskinister, sa Hilmarsen, som siden 2011 vært byrådsleder i Tromsø kommune.

Med unntak av én valgperiode har han vært innvalgt i Tromsø kommunestyre siden 1992.

- Jeg liker maskiner. Det gjør vel dere også, spurte han, og fortalte om sitt andre båtkjøp, en luftputebåt, som han skrur på og skulle gjerne hatt litt mer kunnskap i det fagfeltet. 

 

 

Øyvind Hilmersen 2 foto JHGadar.jpg

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i Tromsø ønsket velkommen til byen.
Foto: Jógvan H. Gardar.