28.02.2018 
Næringsminister Torbjørn Røed Isaksen informerte i dag, i møte med lederne i de tre sjømannsorganisasjonene, at regjeringen har besluttet å legge til rette for å gi rammebetingelser for at Color Line, på strekningen Oslo-Kiel, kan benytte NIS-flagg.​

 Næringsminister Torbjørn Røed Isaksen informerte i dag, i møte med lederne i de tre sjømannsorganisasjonene, at regjeringen har besluttet å legge til rette for å gi rammebetingelser for at Color Line, på strekningen Oslo-Kiel, kan benytte NIS-flagg.
Røed Isaksen informerte om at regjeringen i dag vil sende melding om notifikasjon til ESA.

- Dette er en situasjon de tre sjømnnsorganisasjonene har arbeidet mot siden 2013, og denne politiske beslutningen er trist og sterkt beklagelig, sier administrerende direktør i Dnmf, Hege-Merethe Bengtsson.

Color Line var tilstede i møtet med ministeren, og gjorde det klart at de ville benytte seg av denne muligheten. Det er derfor ventet at Color Line vil flagge fra NOR til NIS for passasjerfergene på strekningen Oslo – Kiel.

--
Pressemeldingen fra regjeringen: ​Nærings- og fiskeridepartementet vil gjennomføre endringene for utenriksferger under norsk flagg som ble varslet i 2015.​
--


Mer informasjon, ta kontakt:

Administrerende direktør
Hege-Merethe Bengtsson
 
E-post: hmb@dnmf.no
Telefon: +47 24 14 83 79
Mobil:     +47 414 41 818