13.06.2019  
Tirsdag denne uken ble det inngått overenskomst mellom Bertel 0. Steen Power Solutions AS (Bospower) i Bergen og Dnmf. Tidligere het Bospower Bostek (Bertel O. Steen teknikk), men bedriften har i våres gjennomgått en organisatorisk strukturendring med blant annet nytt navn.

Dnmf har 14 medlemmer i Bospower.

Selskapets hovedvirksomhet er leveranser av dieselmotorer, fremdriftssystemer og generatorsett for dieselelektriske anlegg til maritim sektor, basert på det kjente merkenavnet MTU. De har egen design, engineering og produksjon av marine generatorsett for de fleste formål innen maritim virksomhet. Bostek leverer også integrerte nød-kraftsystemer med løsning fra MTU Onsite Energy for industri og landbasert virksomhet.  Hovedvekten av virksomheten er mot hurtigbåtsektoren, ferger og offshorenæringen og industri. Selskapet holder til i Bergen hvor de har kontor-, verksted- og lagerlokaliteter samt skolesenter, med god tilkomst fra land og sjø.

Saken startet med henvendelse til Dnmf sentralt fra vår Hovedtillitsvalgt Kenneth Waardal i november i fjor. Første møte mellom arbeidsgiver og Dnmf sentralt var 11. februar i år. Det har gjennom vinteren og våren vært flere møter mellom Dnmf og Bospower frem til siste møte 8. mai. Da var overenskomsten mer eller mindre klar, men små endringer måtte til, før forhandlingssjef Rune Johnsrud var i Bergen tirsdag denne uken og signerte overenskomsten.

Fra Dnmf sentralt har seniorrådgiver Svein Roger Mandal, advokat Knut Walle-Hansen og forhandlingssjef Rune Johnsrud møtt. Johnsrud har vært forhandlingsleder under forhandlingene.

Spørsmål, kontakt:

Forhandlingssjef
Rune Johnsrud
E-post:  rj@dnmf.no
Mobil:    +47 977 93 ​156