Etter- og videreutdanning i Maritimt teknisk regelverk
Etter- og videreutdanning i Maritimt teknisk regelverk
12.08.2014
Trenger du faglig påfyll? Høgskolen Stord/Haugesund tilbyr fra høsten aktuell etterutdanning som kan kombineres med jobb. NB! Søknadsfrist 22. august.
Høgskolen Stord/Haugesund tilbyr aktuell videreutdanningen i maritimt teknisk regelverk, med mål å utdanne reflekterte og velkvalifiserte yrkesutøvere som kan anvende den faglige kunnskapen i sitt arbeid, samt analysere og forholde seg kritisk til informasjonskildene innen maritim lovgivning og regelverk. Maritimt teknisk regelverk er en faglig oppdatering på maritim lovgivning og regelverk rettet mot arbeidstakere i maritim næring, både til sjøs og på land. Emnet rettes mot den delen av arbeidslivet som kommer i kontakt med maritime juridiske problemstillinger. Maritimt teknisk regelverk gjør det mulig for personer som har behov for faglig påfyll i maritimt regelverk å følge en spesielt tilpasset fremdriftsplan samtidig som man arbeider. Studiet tar for seg sentrale moment innen maritim lovgivning og regelverk, både det norske og internasjonale maritime tekniske regelverket som:
IMO, Skipssikkerhetsloven (De tekniske operasjonelle krav som stilles til skip, Prosjektering, bygging og utrustning), MARPOL (Tekniske tiltak for å hindre utslipp fra skip), SOLAS (Minimumskrav for konstruksjon, utstyr og drift av skip), ISM,- Kontroll og inspeksjon (PSC og flaggstat)
Undervisningsspråk: Norsk Oppstart: 2014 høst
Søknadsfrist: 22. august 2014 Søk her: www.hsh.no/sok
Varighet: 1 semester Semesteravgift: 560,- pr. semester. (reise, opphold og materiell kommer i tillegg)
Studiested: Haugesund Studiepoeng: 7,5
Kontakter: Faglig: Joakim Söderlindh
Adm.: Felipe Panza
Organisering og arbeidsmåte: Forelesninger og selvstudium. To samlinger à to dager med felles undervisning. (angitt til 11/9-12/9 for første samling og 30/10-31/10 for andre samling)
Vurdering: Hjemmeeksamen på totalt 10 dager. Omfanget på eksamensoppgavene tar høyde for at studentene også jobber i eksamensperioden.
Opptakskrav: Generell studiekompetanse, realkompetanse, bestått 2-årig teknisk fagskole eller bestått 1-årig forkurs for ingeniør og maritim høgskoleutdanning.