02.11.2016 Klokka 10 i dag startet meklingen mellom KS Bedrift og Unio, LO Kommune, YS Kommune og Akademikerne.
 ​Partene har frist på seg til midnatt torsdag 3. november på  å finne fram til en løsning.

Det er sendt varsel om plassoppsigelse for medlemmene på området og varsel om plassfratredelse for våre medlemmer på BIR (Bergen interkommunale renovasjonsselskap). Dersom partene ikke kommer frem til enighet, vil våre medlemmer på BIR være i streik fra torsdag kl. 24.00. Medlemmer som blir berørt av eventuell streik, vil motta informasjon direkte.

Det norske maskinistforbund sitter i Unios delegasjon og følgende møter til meklingen:  forhandlingssjef i Unio, Klemet Rønning-Aaby, seniorrådgiver i Unio, Geir Lyngstad Strøm, seniorrådgiver i DNMF, Svein Roger Mandal, hovedtillitsvalgt Espen André Møller (medlem i DNMFs forhandlingsutvalg for offentlig sektor) og leder i Akademikerforbundet, Alfred Sørbø.

Riksmekler er Monica Hansen Nylund som til daglig er lagdommer i Hålogaland Lagmansrett.

Årsaken til at forhandlingene mellom partene endte med brudd 2. juni i år, var uenighet om tjenestepensjon og lønnssystem.

For spørsmål vedrørende mekling og eventuell streik kan forbundet kontaktes ved områdeansvarlig Svein Roger Mandal på mobil: 917 88 312 og administrerende direktør Hege-Merethe Bengtsson på mobil: 41 44 18 18.

web DSC_0382.jpg

Riksmekler Monica Hansen Nylund.

web DSC_0371.jpg

Unios forhandlingsdelegasjon.