04.01.2019 
​Dom har falt i saken mot Tromsø kommune i særaldersgrensesaken. Dommen er en seier for medlemmene og Det norske maskinistforbund.​

 
Administrerende direktør i Dnmf, Hege-Merethe Bengtsson, sier at hun ikke er overrasket, men svært glad for dommen i særaldersgrensesaken. - Dette har vært en lang og krevende sak, særlig for medlemmene og vi er svært glade for å ha fått medhold i saken. Vi har fått fult medhold i påstand om at dette ikke er tariffstridig og at medlemmenes foreliggende avtaler med Tromsø kommune om særaldersgrense er gyldige, sier Bengtsson

Dette er saken
Det sentrale spørsmål i saken var hvorvidt Tromsø kommune ensidig kunne endre de seks saksøkernes aldersgrenser fra 60 (57) til 70 år. Retten kom enstemmig til at kommunen ikke kunne endre aldersgrensene, og at de seks saksøkerne derfor har 60 års særaldersgrense. Retten kom frem til at dette ikke var tariffstridig. Rettens avgjørelse innebærer en full seier for de seks saksøkerne og Det norske maskinistforbund (Dnmf). 


 

Kvale Advokatfirma ved advokat Jan-Erik Sverre, har bistått forbundet i denne saken.

Les hele dommen under dokumenter i menyen

Medlemmene i Tromsø fikk i dag beskjed om dommen, og de uttrykker glede og lettelse. De sier at dette har vært en lang og tung prosess, men at de har stått samlet og hatt troen på at de hadde retten på sin side.

De takker Det norske maskinistforbund, og understreker at støtten fra forbundet har vært helt fantastisk. I Dnmf er vi sterke sammen!

Saksøkerne har under prosessen ikke uttalt seg om saken offentlig, det er det kun forbundet som har gjort. Dette har gjort, sier medlemmene, at saken har fremstått som ryddig og skikkelig fra saksøkernes side.

Lasse Westby, nestleder i Dnmf og leder av Brannforum, sier at Dnmf står på for brannfolka og medlemmenes interesser, og er glad for at vi nå har vunnet frem.

- Det at Kommunenes Sentralforbund (KS) i juni 2016 veldig bombastisk gikk ut og hevdet at det var tariffstridig å ha særaldersgrense ved landets 110-sentraler har vi i Dnmf ment var feil. Mer skuffende var det å konstatere at landets største fagforening, Fagforbundet, samme måned uttalte at det å ha særaldersgrense i 110-sentralen både var feil og tariffstridig. Det er rimelig sterke ord fra noen som hevder at de jobber for brannfolkene i Norge. At Delta (Brannforbundet) sin hovedtillitsvalgte i Tromsø både vitnet for, og støttet, kommunen i denne saken var også skuffende, sier Lasse Westby.

Han legger til at likhet for alle våre medlemmer over hele landet er viktig for oss, og samholdet medlemmene i Dnmf over hele landet har vist i denne saken er gledelig.

I Dnmf er vi svært glad på medlemmene i Tromsø sine vegner.

 
Kontakt for mer informasjon:
 
 Hege Merethe Bengtsson (2).jpg
Hege-Merethe Bengtsson, administrerende direktør i Dnmf, mobil 414 41 818

Lasse Westby foto JHGardar sv.jpg
Lasse Westby, nestleder i Dnmf og leder av Brannforum, mobil 958 94 138