13.04.2018 
​Hvorfor vil regjeringen gjennomføre en forskningsanalyse etter noen år når det er for seint å stoppe det, i stedet for en utredning på forhånd?, spør Terje Aasland (Ap).

 
​Arbeiderpartiets stortingsrepresentant, Terje Aasland, har varslet et spørsmål til spørretimen, der han ønsker svar fra næringsminister, Torbjørn Røe Isaksen, om hvorfor han vil avvente med å undersøke konsekvensene av Color Line-avgjørelsen.

Det er svært viktig at regjeringen har undersøkt skikkelig konsekvensene av forslag før vedtak fattes. Derfor er dette et viktig spørsmål. Dette handler ikke kun om de 700 jobbene i denne saken, men på sikt om fremtiden til norske sjøfolk. For Dnmf er det viktigste at vi sikrer norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel.
Terje Aasland (bildet) skriver at regjeringen virker bestemt på å gjennomføre endringen som etter all sannsynlighet vil føre til at 700 norske sjøfolk i Color Line settes på land.

- Arbeiderpartiet mener endringen både er unødvendig og urettferdig. Vi mener også endringen kan skape et kappløp mot bunnen i Norden - en konkurranse basert på dårligere lønns- og arbeidsvilkår. Hvorfor vil statsråden gjennomføre en forskningsanalyse om dette spørsmålet etter noen år når det er for seint å stoppe det, i stedet for en utredning på forhånd?, spør Aasland.

Første mulighet for å få svar på spørsmålet er i spørretimen onsdag 18. april.