05.03.2014
 

Generalsekretær Hilde Gunn Avløyp vil delta. Nå oppfordres DNMF-medlemmer til å bli med for å vise sin solidaritet for havnearbeidernes krav om tariffavtale.

 

Tid og sted: Lørdag 5. april kl. 14 på Youngstorget i Oslo

 

Det vil bli taler/appeller av blant annet: 

● Roger Hansen, leder i Transportarbeiderforbundet

● Bjørn Steffensen, fungerende leder Norsk Havnearbeiderforening

● Geir Ingebrigtsen, klubbleder Tromsø havn

● Lars Lindgren, leder Svensk Transportarbeiderforbund og leder Europeisk Transportarbeiderføderasjon

● Morgan Gustavsson, lokalombudsmann og havnearbeider fra Gävle

 

Flere appellanter kommer og det blir musikalske kulturinnslag. Det er også planlagt et debattmøte om kampen videre etter arrangementet på Youngstorget med etterfølgende sosialt samvær.

 

Det er også opprettet en Facebook-gruppe Stormønstring for havnearbeidere. Her kan du følge med på hva som skjer. 


Faglig opprop til støtte for havnearbeiderne i Norge

På Risavika Terminal nekter arbeidsgiverne og NHO å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. I Drammen havn vil ikke Holship Norge AS og Bedriftsforbundet inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. I mange andre havner nekter NHO på vegne av sine medlemmer å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet.

I Oslo blir havnearbeiderne anklaget for å være late, ha verdens dyreste lunsj og ha en forhistorisk tariffavtale. Havnearbeiderne trakasseres på det groveste av arbeidsgivere, NHO og ledelsen i den kommunalt eide havna. Arbeidsgivere og havneledelse driver en kampanje for å kvitte seg med en hel yrkesgruppe og deres avtaler. Kampanjen ledes av NHO som har satt seg fore å kvitte seg med havnearbeidernes fortrinnsrett til lossing og lasting av skip, en fortrinnsrett som er slått fast i ILO-konvensjon 137, og ratifisert av Norge.

Havnearbeiderne kjemper en rettferdig og nødvendig kamp for sine arbeidsplasser, faglige rettigheter og for ordnede arbeidsforhold. Havnearbeiderne kjemper en kamp som fagbevegelsen støtter fullt ut, og vil aldri akseptere at arbeidsgiverne og NHO får gjennomført sine planer.