Forbundsleder Jarl Gunnar Faksvåg sier at det er en viktig hendelse at Stortinget vil stille krav til norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann.

I en kommentar sier han:

- Dette er noe av det største som har skjedd innen norsk skipsfartsnæring de senere årene og vil bli en meget viktig politikk for å bevare maritim næring i Norge, styrke norske rederier, sikre høy kompetanse i Norge og ikke minst styrke norske sjøfolk gjennom lik konkurranse for alle sjøfolk, uansett hvor de kommer ifra. Nå må da Storting og Regjering levere! 

I tillegg bes Storting/Regjering om å se på hvordan en kan få styrke eller lovfeste Nettolønnsordningen, dette som en selvstendig sak.
  
Dette er resultatet av en utrettelig kamp som våre sjømannsorganisasjoner  har gjennomført og da spesielt Dnmf og særdeles vår administrerende direktør Hege-Merethe Bengtsson. Denne kampen har pågått mer eller mindre uavbrutt siden 2013/2014 og viser at så lenge en har målet i sikte, har rettferdighet og integritet i fokus, jobber saklig og følger spillereglene, bruke de politiske plattformene som må til, ja så kommer en i mål. Kampen er ikke helt over enda men som vi sier i Dnmf, vi bretter opp ermene og står på videre!

En stor takk til alle!
MVH
Jarl Gunnar Faksvåg
Forbundsleder i DNMF