Kronprins Haakon åpnet regeringens havkonferanse i Håkons Hal i Bergen i dag tidlig. Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på konferansen  sammen med klima- og miljøminister Espen Barth Eide, olje- og energiminister Terje Aasland, fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. I tillegg deltar en rekke eksperter fra organisasjoner, næringslivet og forskning.

Administrerende direktør i Dnmf, Hege-Merethe Bengtsson deltar på havkonferanse. Dnmf har medlemmer på land og sjø, i hele Norge og langs hele kysten, i hele maritim næring; Fiskeri, havbruk, rigg, transport, offshore med flere. Det innebærer at vi har medlemmer som er særlig opptatt av god sameksistens mellom de ulike havnæringene OG de nye næringene i havrommet. Regjeringens havkonferanse, fremtidens satsinger på havet er derfor svært viktig for Dnmf og våre medlemmer. 

Regjeringen arrangerer havkonferanse i Bergen 17. april, i forbindelse med One Ocean Week. Formålet er å sette det internasjonale havpanelets arbeid inn i en nasjonal sammenheng og vise regjeringens samlede politikk for et grønt krafttak for havet.

Konferansen kan følges på nett-TV, på denne lenken