DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) arrangerer årlig en brannvesenkonferansen. Dette er en konferanse for nøkkelpersonell innenfor brann- og redningssektoren i Norge. 

Hovedtema for årets konferanse er "Fremtiden er her allerede" og man var innom varierte tema som ny melding til Stortinget på brann- og redningsområdet, den nye nasjonale brann utdanningen, samt utforming av totalberedskapen i Norge. I forbindelse med det siste punktet ser en på å forankre styring og koordinering på nasjonalt nivå, hva angår USAR, redningsdykking og RITS. Der en ser den totale beredskapen opp mot den nye virkeligheten, med krig i Europa som bakgrunnsteppe.

Det norske maskinistforbund har vært representert med tillitsvalgte på konferansen. HTV Morten Kanestrøm fra Tromsø brann og redning, leder av næringsområde KS, Brann og Oslo kommune Lars Albert, HTV Marthin Haugen fra sørøst 110-sentral og nestleder i forbundet Lasse Westby. 

Brannvesen konferansen er en viktig arena for våre tillitsvalgte for å drive faglig påvirkning av myndighetspersoner og tilsynsmyndighetene innenfor brann og redningsområdet.